Light: 75 kg/m2 < p ≤ 125 kg/m2

The building that MAP Architects designed in Borneo dock, Amsterdam, resolves the envelopes in a very appropriate way at all scales.

In the middle (C.004)

The facade proposal carried out has been developed along with Martí Codorniu Miret. We both presented ourselves jointly to the competition with this unique participation.We are located in Cardedeu, right in the natural park of Belloch. There, it is proposed to carry out a Logistics Headquarters for TESLA, where we find a zone of assembly and storage of cars, a showroom, offices and the rest area of the workers.

COSTELLES/ RIBBONS (C.002)

The "Ribbons" project was created as a response to Poblenou and the people who are living in the neighborhood. Co-Housing is the idea that joins the intervention, social housing to strengthen community ties, avoiding thinking from the individuality of the buildings. The shape of the structure is a direct translation of pre-existing factories that fit with the complicated orientation of the Tupolev buildings that are on the seafront.The scale of the structure, on the other hand, responds more to the city than the houses it will take in.

Ikea who? (C.006)

This façade's goal is not to create a traditional static architectural image for the city, but to design a technological solution that responds to the inhabitant's complexity through their life course there.Therefore, we have developed prefabricated façade-ceiling-roof components, gathered in a catalogue.

Tradition with open joint (C.007)

How to introduce in a new building of housing the traditional aesthetics of facade of the old town of Barcelona?The proposal tries to introduce the shapes and textures of the traditional architecture of the context with the technologies of a prefabricated facade in order to combine the lightness of a rainscreen solution with the texture and materials of the place.The result is a plaster facade with open joints that remark the horizontals, aiming to give the shapes and shadows of the old balconies of Ciutat Vella.

Urban Entropy (C.008)

The Poblenou neighbourhood is located a few metres from the Barcelona coast. A formerly working class district with a large capacity of people who are increasingly suffering from problems of gentrification. This is characterized by buildings of considerable height called Túpolev, which were built in the mid-twentieth century to accommodate humble families. The main problem with these buildings is that they border between the beach and the neighborhood and tourism is driving rents up exponentially. This is why this project aims to rebuild social housing at low cost.

Unitized panels with enhanced thermal and acoustic performance (C.001)

PROJECT'S CONTEXT This project tries to rethink the role of the Gran Via and the relationship between the different urban areas approaching El Prat to l'Hospitalet. A series of structural modules are proposed as a base to which trusses can be added.The module could be implemented in other places as a roof that’s able to collect water and produce energy. Responding to the changing needs of the infrastructure, the new building, which is going to host the new Technology Park, is a flexible space where the facilities and construction solutions are based on the Plug&Play system.

The Mountain House: Housing in Poblenou 2 (C.009)

Rainscreen facade with aluminium profiles structure and cladded with cement wood board with a second skin of U-GlassThis housing building is located in Barcelona, a city know for its warm and humid clima. This is the second facade of the building, the one that gives access to the housing throgh a gangway that runs the building. It is also a place for the neighbors to hang out and take their furniture outside, becoming another room of the house.

ISARHOF SCHOOL IN MUNICH (C.012)

This project is called Isarhof, wich means in german “the yards of Isar”, as a reference to those empty spaces trhough the school, and at the same time, the proximity to the Isar river. I wanted to implement a three-yard systemdifferentiated, where the urban life is developed and at the same time the day to day of the students. These gaps generated by the building itself and the elimination of some pre-existing ones, generate separate interstitial spaces.