"La petite veste noire" and a lattice coat (083)

The façade solution for the Institut de Recerca of the Hospital de Sant Pau makes evident the collaboration of Pich-Aguilera Arquitectes with a formalization very similar to that of the Leitat building. On the one hand, the naked image of the thermal and watertight envelope would hardly allow to distinguish between them. On the other hand, both are covered with a ceramic lattice that partially hides the inner closure from the sun.

If we drew a parallel between architecture and fashion, we could talk about "La petite veste noire", a grey sandwich panel as basic wardrobe, covered with a latticework coat.
 

Institut de recerca de l'Hospital de Sant Pau

Location: 
Carrer de Sant Quintí, 77
08041 Barcelona Barcelona
Spain
Year of construction: 
2019
Solution: 
Weight of the entire facade: 
Period: 
Finishing material: 
Supporting element: 
Photographer: 

Ph 1-6, Andrés EcharriPh 7-8, Laura Nestar